Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Moderne rolluiken

Je kent ongetwijfeld die traditionele rolluiken met een grote, zichtbare kast aan de gevel. Praktisch, maar niet altijd zo mooi. Zeker wanneer je recent bv. je gevel hebt gerenoveerd. Wil je dus graag bijpassende, moderne rolluiken? Ontdek in dit artikel welke mogelijkheden er zijn en hoeveel moderne rolluiken gemiddeld kosten.

Ga snel naar:
Wat zijn de mogelijkheden?
Hoeveel kosten moderne rolluiken?
Waarom een installateur inschakelen?

Vergelijk vrijblijvend offertes!

 

Moderne rolluiken: welke mogelijkheden?

Wat maakt een rolluik nu precies ‘modern’? We zetten hieronder de verschillende opties op een rij:

 

OPTIE 1: rolluiken zonder zichtbare kast

Wil je graag een strakke uitvoering? Dan is een rolluik zonder kast zeker mogelijk. Doorgaans geven 2 modellen hiertoe de mogelijkheid:

 • Inbouwrolluiken: deze worden rechtstreeks in de spouwmuur ingebouwd en staan garant voor een naadloze integratie in je woning. Het rolluik is dus alleen zichtbaar wanneer het volledig naar beneden is. Let wel, zo’n rolluik is enkel mogelijk bij een ingrijpende renovatie of een nieuwbouw.
 • Opbouwrolluiken: raam en rolluikkast zijn hier 1 geheel. Ze worden namelijk achter het raamkozijn gemonteerd en compleet achter de buitensteen geplaatst. De uitsparing in de muur moet hierdoor een stukje kleiner zijn. Kies voor opbouwrolluiken wanneer je graag ook je buitenschrijnwerk vervangt.

 

OPTIE 2: rolluiken met moderne uitstraling

Wat is modern? Dat hangt helemaal van jouw eigen smaak af. Wat de uitstraling van je rolluiken betreft, denken we vaak aan zwarte of antracietkleurige zonwering. Maar er zijn nog meer mogelijkheden:

 • Kleuren: qua kleur kan nagenoeg alles. Van standaard RAL-kleuren tot unieke kleurpaletten. Daarnaast kan je ook de rolluikkast, geleiders, onderlatten en rolluikpantser poederlakken of met folie bekleden.
 • Materialen: vooral aluminium en PVC zijn materialen die goed passen bij moderne woningen. Hun robuuste samenstelling staat garant voor een lange levensduur.
 • Vorm: in principe heb je voor elk type raam een rolluik in dezelfde vorm ter beschikking. Let wel, voor afwijkende raamvormen zal de kostprijs van een rolluik hoger liggen.
 • Extra’s: wist je dat er rolluiken met geïntegreerd vliegenraam bestaan? Vaak zijn dit geïntegreerde hor-rolgordijnen die je zowel bij de plaatsing van je rolluik als achteraf kan toevoegen.

 

OPTIE 3: rolluiken die niet alleen zonwerend zijn

De tijd dat rolluiken enkel maar de zon hoefden te weren, is al lang voorbij. Tegenwoordig heeft een rolluik zoveel meer functies. Een overzicht:

 • Isolerend: de nieuwste soorten zonwering zijn doorgaans allemaal isolerend. Kies je voor dubbelwandige rolluiken in aluminium of PVC? Dan verbeter je ook de totale U-waarde van je buitenschrijnwerk. Zo hou je niet alleen de warmte langer binnen, maar weer je ook storende geluiden!
 • Inbraakvertragend: deze rolluiken zijn uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen. Inbraakvertragende rolluiken (bv. met anti-optilveren) bieden iets langer weerstand tegen inbraak dan onbeveiligde zonwering. Wil je een inbraakwerend rolluik? Dan moeten deze aan sterke veiligheidsnormen voldoen.
 • Brandvertragend: brandwerende rolluiken beantwoorden aan de strengste eisen (NEN- en EU-normen), waardoor ze tot wel 2 uur brandvertraging bieden.

 

OPTIE 4: rolluiken met smart functies

Elektrische rolluiken bieden veel mogelijkheden. Je kan deze volledig naar wens automatiseren. Denk maar aan een tijdsklok, een lichtsensor, … Beschik je over een domoticasysteem? Dan is het mogelijk om je rolluiken hierop aan te sluiten en rechtstreeks met je smartphone te bedienen.

TIP: je bestaande rolluiken kan je altijd automatiseren en smart maken. Heb je interesse? Neem dan contact op met een ervaren installateur. Laat je adviseren door een vakman 

 

OPTIE 5: rolluiken op zonne-energie

Rolluiken met zonnepanelen zijn een totaalpakket met een elektrische bediening, maar zonder de elektrische bedrading. Dat maakt de installatie ongelooflijk eenvoudig. Je hebt alleen maar daglicht nodig om de accu van je rolluik op te laden.

Let wel, de meest voorkomende Solar rolluiken zijn voorzetmodellen. Dat betekent dat je wel een zichtbare kast op je gevel blijft hebben. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor kleinschalige verbouwingen. Je kan hun uitstraling moderniseren met allerhande uitvoeringen, afmetingen en kleuren.

 

Laat je adviseren door een gespecialiseerde installateur!

Hoe zie jij ‘moderne rolluiken’? Associeer jij ‘modern’ met een bepaald type rolluiken? Of maakt het type rolluik niet uit, maar de kleur wel? Wat je situatie en persoonlijke wensen ook zijn, je doet sowieso best een beroep op een ervaren installateur. Samen bespreken jullie het project en de mogelijkheden. Zo ben je zeker dat jouw moderne rolluiken op maat beantwoorden aan al jouw wensen.

Op zoek naar een installateur in je buurt? Wij brengen je graag in contact met een ervaren rolluik installateur actief in jouw regio. Ontvang 2 à 3 offertes voor moderne rolluiken!

 

moderne rolluiken

Prijs moderne rolluiken

Hoeveel je moderne rolluiken uiteindelijk gaan kosten, is sterk afhankelijk van de vormgeving en alle functies. Hieronder sommen we de besproken rolluiken en materialen op met enkele startbedragen:

Type rolluikMateriaalBedieningPrijs (excl. btw & plaatsing)
InbouwrolluikPVCManueel€ 90 per m²
Elektrisch€ 480 per m²
aluminiumManueel€ 160 per m²
Elektrisch€ 730 per m²
OpbouwrolluikPVCManueel€ 250 per m²
Elektrisch€ 450 per m²
aluminiumManueel€ 220 per m²
Elektrisch€ 600 per m²

BELANGRIJK: dit zijn basisbedragen. Wil je graag een Solar rolluik? Dan liggen de prijzen per vierkante meter nog hoger. Daarnaast zijn hierboven ook nog geen plaatsingskosten meegerekend. Benieuwd hoeveel jouw moderne rolluiken op maat exact zullen kosten? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een ervaren installateur. Schakel een vakman in.

 

Bespaar dankzij het verlaagde btw-tarief

Werk je samen met een professionele installateur? En is je woning meer dan 10 jaar oud? Dan betaal je slechts 6% btw in plaats van 21% btw op de materiaal- en arbeidskosten!

Extra besparingstip: wist je dat het vaak ook loont wanneer je meerdere offertes van verschillende professionals aanvraagt? Zo kan je niet enkel de prijzen, maar ook de bijkomende kosten, adviezen,… met elkaar vergelijken. Interesse? Start hier je aanvraag.

 

Waarom een installateur inschakelen?

Er bestaan verschillende doe-het-zelfpakketten, waarmee je zelf een standaard rolluik bovenop je buitenschrijnwerk installeert. Wil je echter zeker zijn van een unieke, moderne uitvoering? Dan vertrouw je beter op een ervaren installateur. Zo kan je rekenen op…

 • Gepersonaliseerd advies: een installateur komt altijd langs voor een plaatsbezoek en om je project samen te bespreken. Vervolgens meet hij alles op en gebruikt deze informatie om jouw moderne rolluiken te vervaardigen.
 • Maatwerk: jouw vakman vervaardigt je rolluiken helemaal op maat. Of het nu gaat over basisafmetingen of ronde rolluiken, solar rolluiken of bestaande zonwering die je nadien volledig wil automatiseren en aansluiten op je smart home systeem.
 • Vakkundige plaatsing: ga je in zee met een vakman? Dan ben je gegarandeerd zeker van een professionele plaatsing. Bovendien werkt een professional enkel en alleen met de beste materialen. Zo kan je jarenlang genieten van jouw zonwering.
 • Service na verkoop: is één van jouw rolluiken beschadigd? Is het mechanisme defect? Geen probleem! Hiervoor kan je terecht bij je installateur. Hij lost je problemen graag op en zorgt voor wisselstukken wanneer nodig.

Moderne rolluiken installeren? Kom gratis en vrijblijvend in contact met professionals actief in je regio via het onderstaande offerteformulier: