Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Elektrische rolluiken

Het plaatsen van elektrische rolluiken maakt je woning comfortabeler en ook veiliger. In dit artikel kom je meer te weten over de mogelijkheden van dit type rolluiken en hun kostprijs.

 

Voordelen

De voordelen van elektrische rolluiken zijn erg talrijk. Een eerste voordeel is de goede verduistering. Bij gordijnen of lamellen kan er altijd wel nog wat licht binnenvallen, maar door elektrische rolluiken volledig te sluiten kan je een kamer volledig verduisteren. Zo ben je goed beschermd tegen de warmte en het licht van de zon. Maar je kan ook zelf precies de hoogte van je rolluiken instellen, zodat je telkens de ideale lichtinval hebt. Daarnaast bieden ze een goede bescherming tegen nieuwsgierige blikken en tegen geluidsoverlast. Het is ook mogelijk om de rolluiken te voorzien van klemmen. Deze extra beveiliging maakt het een pak moeilijker om ze te forceren.

Elektrische rolluiken zijn heel erg makkelijk te bedienen. Je kan kiezen voor een eenvoudige schakelaar, waarmee je met een simpele druk op de knop de rolluiken kan openen of sluiten. Ze zijn echter ook te bedienen met een afstandsbediening. Zo hoef je de zetel niet meer uit te komen om de rolluiken te besturen. Je kan je rolluiken bovendien ook integreren in je domoticasysteem. Hierover kan je meer lezen in het volgende stuk.

Wil je elektrische rolluiken laten plaatsen door een vakman? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionele installateurs. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

domotica elektrische rolluiken

 

Handige bediening met domotica

Dankzij domotica kan je heel wat zaken in je woning automatiseren en zelfs vanop afstand bedienen. Zo kan je tegenwoordig het licht automatisch laten aangaan op een bepaald tijdstip, de verwarming vanop afstand bedienen en ook de rolluiken automatiseren.

Je kan bijvoorbeeld instellen dat de rolluiken automatisch openen of sluiten op een bepaald uur. Met een app op je smartphone of tablet kan je dus gewoon vanop afstand je alarminstallatie, verlichting, elektrische rolluiken,… besturen. Dit is handig om potentiële inbrekers af te schrikken. Je kan hiermee namelijk je aanwezigheid simuleren als je niet thuis bent. Het is ook mogelijk om met behulp van sensoren de rolluiken automatisch te laten sluiten: als het te warm wordt, zullen de rolluiken automatisch sluiten om binnen een aangename temperatuur te behouden.

Klik hier om meer te weten te komen over automatische rolluiken.

 

 

Elektrische rolluiken prijs

De kostprijs van elektrische rolluiken is afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard spelen de afmetingen een grote rol, maar ook het type rolluik en eventuele accessoires hebben een invloed op de prijsberekening.

De prijzen voor een met een schakelaar bediend elektrisch opbouwrolluik van 2 bij 2 meter beginnen rond 330 euro. De kosten voor de plaatsing van de rolluiken zitten niet in deze prijs inbegrepen. Voor een elektrisch inbouwrolluik zal de startprijs iets hoger liggen. Als je ervoor kiest je elektrische rolluiken via een domoticasysteem te automatiseren, moet je er rekening mee houden dat dit extra kosten met zich zal meebrengen.

Wil je elektrische rolluiken laten installeren door een professional? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Elektrische rolluiken motoren

De werking van elektrische rolluiken is eigenlijk vrij eenvoudig. Door het installeren van een elektrische motor in de rolluiken hoef je ze namelijk niet meer te openen of sluiten met een draaistang of optrekband. De elektrische motor zorgt telkens voor een vloeiende opening en sluiting van de rolluiken. Sommige versies zijn uitgerust met obstakeldetectie. Het rolluik zal dan niet meer verder openen of sluiten als het een obstakel merkt. Dit verhoogt de veiligheid van het systeem.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers