Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

PVC rolluiken: uitvoeringen & prijzen

PVC is het meest gebruikte materiaal voor rolluiken bij particuliere woningen. Het is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat ook een goede isolerende werking heeft. In dit artikel vind je meer info over de mogelijke uitvoeringen, voordelen en prijzen van PVC rolluiken.

Snel naar: voordelenmogelijke uitvoeringenprijzenbedieningonderhoud

Waarom kiezen voor rolluiken in PVC?

– Ze zijn verkrijgbaar in veel kleuren. Zo kan je een uitvoering kiezen die goed past bij de stijl van je woning.

– PVC is een materiaal dat nauwelijks onderhoud vereist.

– PVC lamellen zijn erg stevig en vormen dus een extra bescherming tegen inbraak.

– PVC rolluiken bieden een extra thermische isolatie. In combinatie met isolerend glas kan je de warmteverliezen dus fors beperken. Daarnaast kan je met rolluiken ook voor meer geluidsisolatie zorgen; in gesloten toestand worden geluiden van buitenaf beter geweerd, wat het wooncomfort uiteraard ten goede komt.

Op zoek naar een vakman voor de plaatsing van rolluiken in PVC?
Vraag hier gratis offertes op maat aan bij professionele installateurs van rolluiken.

Mogelijke uitvoeringen

Ga je pvc rolluiken plaatsen, dan heb je de keuze uit allerlei uitvoeringen:

1) Inbouwrolluiken worden vooral toegepast bij nieuwbouwprojecten. De rolluikkast wordt dan in een nis boven het raam gemonteerd. Vanuit esthetisch standpunt oogt dit erg mooi omdat de rolluikkast verborgen zit. Meer info over inbouwrolluiken vind je in dit artikel.

2) Bij opbouwrolluiken wordt de rolluikkast bovenop het raam gemonteerd. Het raam en het rolluik kunnen dan als één geheel beschouwd worden. Dit systeem is dan ook geschikt voor volledige raamrenovaties en nieuwbouwprojecten. Voor meer info over opbouwrolluiken kan je terecht in dit artikel.

3) Voor de plaatsing van voorzetrolluiken zijn nauwelijks breekwerken nodig: ze worden rechtstreeks op de buitenmuur geplaatst. Bij dit type rolluiken hoef je de bestaande ramen dus niet aan te passen. In het artikel “Voorzetrolluiken: materialen, bediening en prijzen” vind je meer informatie over dit rolluiktype.

 

pvc rolluiken bediening

PVC rolluiken prijzen

De prijs voor de plaatsing van kunststof rolluiken is afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer het totaalaantal vierkante meters rolluiken dat moet geplaatst worden, de bedieningswijze en de uitvoering (inbouw, opbouw, voorzet) zullen een invloed hebben op het berekenen van de kosten.

Voor een standaard PVC rolluik met manuele bediening kan je je verwachten aan een prijs vanaf 100 euro per m2. De plaatsing zit nog niet in deze richtprijs inbegrepen. De plaatsingskosten zijn namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de gekozen uitvoering en de bedieningswijze zijn hierbij bepalend; voor een handmatige bediening zal veel minder werk nodig zijn dan voor de plaatsing van elektrische rolluiken (plaatsing van de motor, bekabeling,…).

Wil je pvc rolluiken laten plaatsen door een vakman? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs van rolluiken. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieding ontdekken.
Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

Hoe kan je de pvc rolluiken bedienen?

Zoals reeds vermeld is de bediening een van de factoren die prijs van pvc rolluiken beïnvloedt. Op dit vlak zijn er dan ook tal van mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudige handmatige bediening met een band of stang. Een handmatige bediening zal de goedkoopste bedieningswijze zijn.

Daarnaast kan je ook kiezen voor elektrische rolluiken: je kan dan met een schakelaar en/of afstandsbediening de rolluiken openen of sluiten. Natuurlijk moet het rolluik dan wel voorzien worden van een motor, wat een bijkomende kost betekent.

Je kan ook kiezen voor automatische rolluiken die in je domoticasysteem kunnen geïntegreerd worden. De rolluiken zullen dan bijvoorbeeld sluiten als het binnen te warm wordt. De bediening kan via het centraal bedieningspaneel van je domoticasysteem gebeuren en het is zelfs mogelijk om de pvc rolluiken te openen of te sluiten met je smartphone of tablet, zelfs als je niet thuis bent.

 

kunststof rolluik reinigen

Onderhoud

Zoals reeds gezegd zal je maar weinig onderhoud hebben aan pvc rolluiken. Na verloop van tijd kan er echter mos en ander vuil op de lamellen en de andere onderdelen van het rolluik ontstaan. Daarom zal je de pvc rolluiken moeten reinigen. Dit kan gewoon met wat water en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Eventueel kan je een hogedrukreiniger gebruiken, maar werk wel met een lage druk. Bij rolluiken op de eerste verdieping of hoger zal je gebruik moeten maken van een ladder of een reiniger met een verlengstuk.

Als je de binnenkant van een rolluik wil reinigen maar het raam kan niet open, dan kan het rolluik gedemonteerd worden om het makkelijk schoon te kunnen maken. Gespecialiseerde reinigingsfirma’s beschikken soms ook over reinigingsmachines waarmee je de binnenzijde van de rolluiken kan reinigen zonder ze te moeten demonteren. De machine wordt dan tussen het raam en het rolluik geplaatst. Vervolgens wordt het rolluik naar beneden gelaten en schuurt het langs de schoonmaakmachine.

Als het om de schoonmaak van elektrische rolluiken gaat, is het aangeraden om de spanning uit te schakelen. Het is bij een onderhoudsbeurt ook nuttig om de bewegende onderdelen van de rolluiken regelmatig te smeren. Zo kan je ze vlot blijven openen en sluiten.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers