Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rolluiken kopen

Bij het kopen van rolluiken, moet je heel wat keuzes maken. Om goede rolluiken te kunnen kopen, moet je op de hoogte zijn van wat er op de markt allemaal beschikbaar is. In dit artikel ontdek je de verschillende keuzemogelijkheden in rolluiken.

 

 

Kostprijs rolluiken kopen

Wanneer je nieuwe rolluiken wil kopen, moet je heel wat afwegingen maken. Rolluiken zijn te verkrijgen in heel wat uitvoeringen en materialen.

Voor een manueel standaardrolluik van 1 meter mag je rekenen op  een kostprijs € 125 à € 300. Voor de elektrische variant, reken je bovenop deze prijs nog eens € 125 extra.

Het is altijd verstandig om prijzen van rolluiken te vergelijken op verschillende plaatsen. Vraag offertes bij meerdere bedrijven en vergelijk. Dat kan gratis én volledig vrijblijvend via onze offertedienst.

 

 

Bediening

De bediening van je rolluik, bepaalt het gebruiksgemak.  Elektrisch bediende rolluiken kan je makkelijk vanop afstand openen of sluiten. Hierdoor verhoogt jouw comfort. Hierin kan je nog een stap verder gaan, door ze te automatiseren via een domoticasysteem.

 

1. Elektrische bediening

Een elektrische bediening is extra handig bij grote rolluiken. Door de aanwezigheid van een rolluikmotor bespaar je tijd en verminder je stress.

De nieuwste generatie elektrische rolluiken zijn uitgerust met anti-inbraakklemmen. Daarnaast stopt de motor ook als er een obstakel in de weg is.

Lees hier meer over elektrische rolluiken.

 

2. Automatische bediening

Geautomatiseerde rolluiken kunnen geïntegreerd worden in een domoticasysteem. Vanop je smartphone of iPad kan je geautomatiseerde rolluiken bedienen.

Dit kan gekoppeld worden aan een weerstation, die de rolluiken sluit bij regenweer. Koppel ze aan je alarmsysteem voor een automatische sluiting na het inschakelen.

Lees meer over automatische rolluiken.

 

rolluiken kopen pvc

 

Mogelijke uitvoeringen

Rolluiken zijn te verkrijgen in heel wat verschillende uitvoeringen. Hoe je rolluik eruit ziet, is afhankelijk van 3 factoren: de gewenste plaatsing, het gewenste materiaal en de veiligheidsopties.

 

1. Positie van de rolluiken

Voor de plaatsing, kan je kiezen uit 3 verschillende opties. De keuze is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Je kan kiezen uit een inbouwrolluik, een opbouwrolluik of een voorzetrolluik.

Een ingebouwd rolluik is goedkoper, maar enkel mogelijk bij nieuwe woningen. Een voorzetrolluik is het makkelijkst te monteren.
Lees meer over het plaatsen van rolluiken.

 

 2. Materialen

Rolluiken zijn verkrijgbaar in pvc, aluminium en hout. Afhankelijk van waar de rolluiken aan moeten voldoen, maak je een keuze.

De materialen verschillen in de mate waarin ze thermisch en akoestisch isoleren, de mate waarin ze beschermd zijn tegen inbraak, hun capaciteit om de zon te weren, en de onderhoudsfrequentie.

 

3. Beveiligingsopties

Als onderdeel van de beveiliging van je woning, kan je inbraakwerende rolluiken laten installeren. Ze zijn gemaakt van extra stevige materialen en zijn enorm moeilijk te forceren. Dit is bijzonder interessant voor etalages of opslagplaatsen.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers