Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Aluminium rolluiken: info & prijzen

Hoewel PVC rolluiken vaak het meest interessant zijn voor particulieren, hebben ook aluminium rolluiken enkele belangrijke troeven. Dit geldt vooral voor winkelzaken en bedrijven, maar ook voor huizen met bijvoorbeeld brede ramen. Op deze pagina kan je alle voor- en nadelen, de uitvoeringsmogelijkheden en kostprijs ervan ontdekken.

Snel naar: voordelennadelenprijzenmogelijkheden uitvoering & bediening

 

rolluiken aluminium Waarom alu rolluiken kiezen?

Aluminium rolluiken isoleren goed; beter dan PVC rolluiken. De aluminium lamellen bezitten namelijk een polyurethaan schuimlaag, wat voor een hogere isolatiewaarde zorgt.

De rolluiken kunnen dus ook dienst doen als middel om warmte beter binnen of buiten huis te houden in de winter en zomer. Je energierekening kan hier ook wel bij varen. Niet alleen warmte, maar ook geluid wordt overigens beter geïsoleerd.

Aluminium is een metaal, en metalen staan in de eerste plaats bekend om hun stevigheid. Deze rolluiken zijn daarom goed bestand tegen weersomstandigheden zoals hagel, vorst of wind. Ze kunnen beter tegen een stootje dan rolluiken van hout of PVC. Dit impliceert ook dat ze langer meegaan (circa 25 jaar).

Doordat aluminium sterk en vrij zwaar is, bieden de luiken goede bescherming tegen inbraak. Het gewicht is immers een hindernis voor dieven. Daardoor sluiten de lamellen ook nauwer op elkaar aan, waardoor het moeilijk is een opening te vinden. Bovendien maken aluminium rolluiken meer lawaai bij een poging tot inbraak. Deze eigenschap maakt dat deze rolluiken vooral populair zijn bij zaken of bedrijven.

Rolluiken in dit aluminium hebben een strak en stijlvol uiterlijk, waardoor ze modern ogen.

 

Op zoek naar een erkend installateur van aluminium rolluiken? 
✓ Via onze online offertedienst kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende professionals in de buurt. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

aluminium rolluiken

 

Nadelen van aluminium rolluiken

– Aluminium rolluiken zijn duurder dan PVC rolluiken. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat alu rolluiken dikwijls op maat gemaakt moeten worden, omdat er over het algemeen minder vraag naar is. Van PVC rolluiken zijn er daarentegen verschillende soorten prefab modellen te verkrijgen. Voor particulieren zijn alu rolluiken daarom vooral interessant wanneer je rolluiken met grote afmetingen nodig hebt (voor brede ramen).

– De rolluiken maken vrij veel lawaai wanneer ze op- en neergaan. Ook het geluid van felle regen of hagel op de lamellen kan door sommige mensen als storend worden ervaren.

– Wil je rolluiken met handmatige bediening? Hou er dan rekening mee dat de rolluiken zwaarder zijn dan PVC, wat eventueel voor minder gebruiksgemak zorgt. Kies je voor automatische bediening, dan vormt dit uiteraard geen enkel probleem. Wel zal je dan een buismotor met een iets grotere capaciteit nodig hebben.

 

Prijs van aluminium rolluiken

Hoeveel kost een aluminium rolluik nu precies? De prijs is mede afhankelijk van de gekozen bedieningswijze en van het type rolluik. Daarnaast zijn er nog allerlei extra opties die vanzelfsprekend ook voor een meerprijs zorgen.

Gemiddeld kosten aluminium rolluiken het dubbel van PVC rolluiken. Tegenover die meerkost staan weliswaar een heleboel voordelen. Reken op €100 à €250 per m², exclusief bediening. Handmatige bediening kost je slechts 10 à 20 euro, terwijl elektrische bediening doorgaans 80 à 250 euro kost. Dan kan de totaalprijs al gemakkelijk oplopen tot €200-500 per m².

Een aluminium rolluik laten plaatsen door een erkend installateur? Via onze online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsoffertes op maat ontvangen van verschillende specialisten in de buurt. Op die manier kan je prijzen vergelijken en het beste aanbod kiezen. Klik hier om offertes aan te vragen.

 

aluminium rolluik

 

Mogelijkheden rolluiken in aluminium

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor aluminium rolluiken, is de kous nog niet af. Andere knopen die je moet doorhakken hebben onder meer te maken met de bedieningswijze en kleur. Een overzicht van de mogelijkheden:

 

➊ Bedieningswijze: automatisch of handmatig

Een belangrijke overweging is de besturingswijze. Manuele bediening is vanzelfsprekend de goedkoopste methode. Zoals gezegd is het bij aluminium rolluiken aanbevolen te kiezen voor elektrische bestudering, gezien het gewicht van de rolluiken. Er wordt dan gewerkt met een buismotor. Deze buismotor is draadloos te bedienen of door middel van een schakelaar.

 

➋ Voorzet-, inbouw- of opbouwrolluik

We kunnen drie verschillende systemen van rolluiken onderscheiden. In geval van nieuwbouw of grondige renovatie doe je er goed aan te kiezen voor inbouwrolluiken. De rolluikkast is dan mooi in de gevel ingewerkt, zodat het rolluik enkel te zien is wanneer het naar beneden hangt.

Voorzetrolluiken en opbouwrolluiken vereisen daarentegen weinig kap- en breekwerk. Bij een voorzetrolluik wordt de rolluikkast rechtstreeks op de buitengevel geplaatst. Kies je voor een opbouwrolluik, dan wordt dit bovenop het raam geplaatst, als één geheel. De rolluikkast bevindt zich dan binnenshuis.

 

➌ Kleuren

Aluminium rolluiken zijn in een groot aantal kleuren te verkrijgen. Daardoor passen ze goed bij elk type gebouw. Kies voor wit, grijs of zwart om een sobere maar stijlvolle look te bekomen. Mogen de rolluiken net in het oog springen? Kies dan voor een opvallender kleurtje.

 

➍ Extra opties

Er bestaan een heleboel extra snufjes waarmee je je rolluiken kan uitrusten. Opties die je kan kiezen zijn bijvoorbeeld anti-optilveren, een brandvertrager, bewegingsmelders of zonnesensoren. Dankzij bewegingsmelders zal het rolluik automatisch sluiten zodra iemand lang bij het raam blijft staan. Zonnesensoren doen het rolluik omlaag gaan bij te veel zon.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers