Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rolluiken plaatsen: mogelijkheden & voordelen

Bij de plaatsing van rolluiken, kies je best voor een professionele aanpak. Voor de bevestiging aan de gevel of muur heb je verschillende keuzemogelijkheden. Ontdek hier de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden.

 

Rolluiken plaatsen: 3 mogelijkheden

Voor het bevestigen van je manuele of elektrische rolluiken zijn er drie mogelijkheden.

Zo is er keuze uit voorzetrolluiken, inbouwrolluiken en opbouwrolluiken.

Ze hebben elk hun specifieke voor- en nadelen. De keuze hangt samen met het type woning (een nieuwbouw of renovatie) en je budget.

Daarnaast zijn rolluiken telkens te verkrijgen in aluminium of pvc. Vaak zijn ook verschillende kleuren mogelijk.

 

1) Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn makkelijk te monteren. Ze worden geïnstalleerd zonder dat je veel last hebt van kap- en breekwerken. De omkasting wordt geplaatst tegen de gevel of het raamprofiel. Ze zijn voordelig qua prijs. Het enige nadeel is dat ze erg opvallen in het totaalbeeld van je kamer of gevel. Ontdek hier meer over voorzetrolluiken.

 

2) Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken integreren naadloos in uw gevel. De ideale moment om ze te plaatsen is tijdens een nieuwbouw of renovatie. Er is namelijk altijd een ruimte nodig boven het raam om de oprolas te plaatsen. Een ingebouwd rolluik oogt erg strak. Ze zijn voordelig geprijsd, maar vereisen wel breekwerk indien het gaat om montage in een bestaande woning.
Ontdek hier meer over inbouwrolluiken.

 

3) Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn de uitgelezen keuze als ook je ramen aan vervanging toe zijn. Ze worden rechtstreeks gemonteerd op het raamprofiel. Dit type rolluiken zijn winddicht en isoleren erg goed. Daardoor bespaar je ook flink op energie. Ontdek hier meer over opbouwrolluiken.

 

welke rolluiken plaatsen

 

Laten plaatsen of zelf plaatsen?

Je kan rolluiken zelf plaatsen. Toch is het aangewezen om hiervoor een professional in te schakelen. Een installateur geeft je advies over de rolluiken die het beste passen en kan dankzij zijn ervaring zorgen voor een snelle plaatsing.

Als je ze zelf plaatst en er loopt iets fout, dan kunnen de kosten al snel oplopen. Vergelijk meerdere prijsoffertes om zo de voordeligste installateur te vinden.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers