Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rolluiken prijs 2024

Rolluiken zijn een gemakkelijk te bedienen zonnewering voor je ramen en zorgen ook voor meer privacy, verduistering en isolatie. Maar wat kosten rolluiken nu? In dit artikel geven we je een overzicht van de huidige prijs voor rolluiken en gaan we even dieper in op de verschillende factoren die een invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs.

Ga snel naar: 
Prijs volgens soort rolluiken
Prijs volgens bediening
Prijs volgens materiaal
Prijs voor montage
Prijs voor extra opties
Vergelijk prijsvoorstellen op maat

 

 

Wat is de gemiddelde prijs voor rolluiken in 2024?

De prijs voor een rolluik ligt in 2024 gemiddeld tussen € 100 en 750 per stuk (excl. montage en btw). Die prijs varieert naargelang een aantal factoren:

 • Soort rolluiken: kies je voor inbouw- voorzet- of opbouwrolluiken? Voorzetrolluiken zijn het meest budgetvriendelijk. Ook de bediening bepaalt de prijs. Elektrische rolluiken bieden een groter gebruiksgemak, maar zijn duurder.
 • Materiaal: rolluiken bestaan meestal uit PVC of aluminium, waarbij de laatste optie het duurst is.
 • Montage: laat je rolluiken plaatsen door een professionele installateur in? Dan betaal je natuurlijk ook arbeidskosten.
 • Extra opties: wil je graag rolluiken plaatsen met anti-optilveren, een bewegingsmelder, zonnesensoren…? Dan betaal je ook een meerprijs.
 • Afmetingen: hoe groter de rolluiken, hoe meer je per stuk betaalt.
 • Vormgeving: wil je rolluiken in een speciale RAL-kleur of met decoratie? Dan ligt de prijs hoger.

Wat kosten rolluiken voor jouw woning? Via onze offerteservice kan je de exacte prijs laten berekenen en verschillende prijsvoorstellen op maat vergelijken. Ontvang offertes van installateurs.

 

Prijs volgens soort rolluiken

Doorgaans onderscheiden we drie soorten rolluiken (inbouwrolluik, voorzetrolluik en opbouwrolluik), die qua prijs licht uiteenlopen. Een overzicht:

Soort rolluikGemiddelde prijs
(1m x 1m, excl. btw en montage)
Inbouwrolluik€ 90 à 730
Voorzetrolluik€ 150 à 500
Opbouwrolluik€ 220 à 600

1. Inbouwrolluik

Inbouwrolluiken worden boven het raamkozijn en achter de gevelstenen geplaatst. Daardoor zijn ze naadloos geïntegreerd in de gevel en ogen ze erg strak. Het enige nadeel hieraan zijn de breekwerken bij het plaatsen van de rolluiken. Daarom is het handig om ze te laten plaatsen tijdens een renovatie of bij het bouwen van de woning.

Prijs inbouwrolluik (1m x 1m): € 100 à 750 (excl. montage & btw). Ontvang prijzen op maat.

2. Voorzetrolluik

Voorzetrolluiken zijn makkelijker te installeren dan inbouwrolluiken. Het zijn rolluiken die met een omkasting rechtstreeks op de gevel of dagopening gemonteerd worden. Ze zijn ideaal bij bestaande woningen en ramen omdat er bij de installatie geen breekwerken nodig zijn. De omkasting is meteen ook het nadeel van dit type rolluiken. Deze is namelijk zichtbaar op de gevel.

Prijs voorzetrolluik (1m x 1m): € 100 à 550 (excl. montage & btw). Ontvang prijzen op maat.

3. Opbouwrolluik

Bij een opbouwrolluik wordt de kast gemonteerd op het raamkozijn waardoor het rolluik er aan de gevelzijde naadloos uitziet. Opbouwrolluiken bieden ook een goede isolatie omdat ze aan het raam worden vastgemaakt. De installatie brengt wel breekwerken met zich mee. Opbouwrolluiken worden daarom best geplaatst bij renovaties of nieuwbouwwoningen.

Prijs opbouwrolluik (1m x 1m): € 200 à 600 (excl. montage & btw). Ontvang prijzen op maat.

 

Prijs volgens bediening

Rolluiken kunnen manueel of elektrisch bediend worden. Bij manuele bediening hebben de rolluiken een draaistang of band waarmee je de rolluiken kan op- of afrollen. Elektrische rolluiken bieden een groter gebruiksgemak en werken met een afstandsbediening of schakelaar of een app op je smartphone. Voor elektrische of automatische rolluiken betaal je uiteraard wel een hogere prijs. Die meerprijs bedraagt doorgaans € 75 à 250 per rolluik.

Prijs handmatig rolluik (1m x 1m): € 100 à 300 (excl. montage & btw). Ontvang prijzen op maat.
Prijs elektrisch rolluik (1m x 1m): € 200 à 750 (excl. montage & btw). Ontvang prijzen op maat.

 

Prijs volgens materiaal

Rolluiken bestaan bijna altijd uit PVC of aluminium. PVC rolluiken zijn onderhoudsvriendelijk, kan je verkrijgen in tal van kleuren en bieden een goede thermische isolatie. Ze zijn vaak ook iets goedkoper dan rolluiken in aluminium. Die laatste hebben dan wel weer als voordeel dat ze zowel een goede thermische als geluidsisolatie bieden, erg stevig zijn, goed beschermen tegen inbraak en er stijlvol uitzien. Hieronder geven we een overzicht van de rolluiken prijzen per materiaal en bediening:

Materiaal rolluikGemiddelde prijs handmatige bediening (excl. montage)Gemiddelde prijs elektrische bediening (excl. montage)
PVC rolluik
(1m x 1m)
± €100 - €250 ± €200 - €500
Aluminium rolluik (1m x 1m)± €110 - €270 ± €200 - €750

Benieuwd naar een prijs op maat? Vergelijk vrijblijvend prijsvoorstellen van rolluiken installateurs via onze offerteservice. Zo kan je een doordachte keuze maken. Ontvang prijsvoorstellen op maat.

 

rolluiken kosten

Prijs voor montage

Rolluiken kan je zelf plaatsen of je kan de installatie overlaten aan een rolluiken specialist. Rolluiken zelf plaatsen is wel enkel aangeraden als je hier voldoende kennis en ervaring mee hebt. De mogelijke schade en de kosten als gevolg van het zelf plaatsen, kunnen namelijk veel hoger oplopen dan de arbeidskosten wanneer je een specialist inschakelt om je rolluiken te laten plaatsen. Daarom is het in de meeste gevallen aangeraden om samen te werken met een specialist. De meerprijzen voor rolluiken inclusief montage liggen op ongeveer € 100 à 200 per rolluik.

LET OP: hoe meer rolluiken je laat plaatsen, hoe lager de montagekosten per stuk zullen zijn. Door offertes te vergelijken, kan je bovendien nog extra besparen. Vergelijk offertes op maat van rolluiken installateurs.

Prijs voor extra opties

De kosten om rolluiken te plaatsen lopen ook op wanneer je nog extra opties aan je rolluiken wil toevoegen. Denk maar aan anti-optilveren om inbraken te voorkomen, zonnesensoren die je rolluiken automatisch sluiten bij teveel zonlicht, bewegingsmelders die je rolluik sluiten wanneer er aan je raam of deur bepaalde bewegingen worden vastgesteld…

 • Anti-optilveren: vanaf € 5 per rolluik
 • Zonnesensoren: vanaf € 180 per rolluik
 • Bewegingsmelders: vanaf € 250 per rolluik

Extra opties toevoegen aan je rolluiken? Een rolluiken specialist kan je verder informeren over de mogelijkheden en zorgt voor een correcte plaatsing. Vind een specialist in de jouw buurt.

 

TIP: vergelijk rolluiken niet alleen op basis van prijzen!

Als je binnen een bepaald budget wil blijven, is het handig om rolluiken te vergelijken op basis van de prijzen. Maar het is altijd aangewezen om niet alleen naar de kosten te kijken, maar ook rekening te houden met andere factoren. Vergelijk bv. ook zeker het gebruiksgemak van een rolluik, het uitzicht, het vereiste onderhoud… en denk ook na over wat voor jou de belangrijkste functie van je rolluik is.

Rolluiken vergelijken? Via onze offerteservice ontvang je vrijblijvend offertes van rolluiken experts en kan je prijzen, adviezen… vergelijken. Vul dus zeker onderstaand formulier in.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers