Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn rolluiken die rechtstreeks op de gevel of dagopening gemonteerd worden. Ze zijn ideaal bij renovaties omdat er bij de installatie geen breekwerken nodig zijn. Alles over de mogelijke uitvoeringen, prijzen en eigenschappen ontdek je hier.

 

 

Uitvoeringen & prijs voorzetrolluiken

De prijs van voorzetrolluiken is afhankelijk van het materiaal waaruit het rolluik bestaat, de grootte en de gewenste bediening.

PVC voorzetrolluikAluminium voorzetrolluik
Handmatige bediening
± €100 - €250 (per m²)± €110 - €270 (per m²)
Elektrische bediening
± €200 - €500 (per m²)± €200 - €750 (per m²)
Kosten voor montage ± €70/uur (incl. btw en verplaatsingskosten)
Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor voorzetrolluiken kan via de offertepagina.

1. PVC voorzetrolluiken

Kunststof rolluiken zijn goedkoop en duurzaam. Dit materiaal is vooral ideaal voor kleine rolluiken. Bij grotere oppervlaktes kan een pvc rolluik doorbuigen.

Via extra verstevigingen kan men het doorbuigen wel voorkomen. PVC voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar in heel wat RAL-kleuren. Ze zijn vooral populair omwille van hun goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

2. Aluminium voorzetrolluiken

Aluminium voorzetrolluiken zijn licht én sterk waardoor ze inbraakvertragend werken. Aluminium isoleert bovendien goed dankzij de polyurethaan schuimlaag, zowel akoestisch als thermisch.

Een aluminium voorzetrolluik heeft een moderne look, maar is beschikbaar in verschillende kleuren waardoor het perfect toepasbaar is bij verschillende woonstijlen.

 

A. Handmatige bediening

Een rolluik handmatig bedienen met een lint is eenvoudig en goedkoop, zeker in geval van kleine rolluiken. Hou wel rekening met het materiaal. Een aluminium rolluik is bijvoorbeeld vrij zwaar en dus moeilijk handmatig te bedienen.

Wil je later overschakelen naar elektrische rolluiken? Geen enkel probleem, bestaande rolluiken elektrisch maken kan zonder problemen.

 

B. Elektrische bediening

Een elektrisch rolluik is praktisch en comfortabel dankzij de draadloze bediening. Je opent of sluit ze met een schakelaar of vanop afstand met een afstandsbediening.

Je kan de rolluiken ook laten integreren in een domoticasysteem. Zo kan je ze bijvoorbeeld ook openen of sluiten als je niet thuis bent. Lees er hier meer over.

 

Benieuwd naar een exacte prijs voor voorzetrolluiken in PVC of aluminium, met handmatige of elektrische bediening? Vrijblijvend offertes aanvragen op maat van jouw situatie en wensen bij professionele installateurs kan via de offertepagina.

 

voorbeeld voorzetrolluik

 

Waarom kiezen voor een voorzetrolluik?

  • Prijs: De prijs voor de plaatsing van voorzetrolluiken is relatief laag in vergelijking met opbouw- of inbouwrolluiken. Lees hier meer over de prijs van rolluiken.
  • Vlotte montage zonder breekwerken: Voorzetrolluiken worden rechtstreeks op de gevel gemonteerd. Daardoor zijn ze snel en zonder breekwerken te installeren. Dat maakt ze ideaal voor renovaties.
  • Akoestisch en thermisch isolerend: Een voorzetrolluik wordt over het raam geplaatst. Daardoor heb je niet alleen minder last van straatlawaai. Ook de kou wordt beter buiten gehouden waardoor je kan besparen op de energiefactuur.
  • Universele stijl: Voorzetrolluiken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en passen daardoor bij verschillende woonstijlen.
  • Geschikt voor bestaande ramen: voorzetrolluiken zijn perfect te plaatsen voor bestaande ramen zonder breekwerken.

 

 

Mogelijke kleuren van voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn te verkrijgen in verschillende RAL-kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn wit, crème, bruin, beige, grijs, rood, zwart, blauw en houtmotief.

Twijfel je of een bepaalde kleur wel past bij jouw woning? Je kiest best een kleur die goed past bij de stijl en het kleurenpatroon van jouw woning. Bestel dan monsters van verschillende kleuren. Zo zie je de kleur in vol daglicht. Je merkt dan onmiddellijk of de kleur past bij de stijl van jouw woning of niet.

 

 

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Met de nodige handigheid is het mogelijk om voorzetrolluiken zelf te plaatsen. Toch doe je er goed aan de klus over te laten aan een professionele installateur. Ga je zelf aan de slag en maak je een fout, dan kunnen de herstellingskosten soms hoger zijn dan de meerkost van een professionele plaatsing. Door een vakman in te schakelen ben je verzekerd van een kwalitatieve en correcte plaatsing van jouw voorzetrolluiken.

TIP: Vergelijk voorstellen van verschillende professionals. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook werkwijzen, termijnen, … vergelijken. Zo kies je het beste aanbod op maat van jouw specifieke situatie. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor voorzetrolluiken kan via onderstaand offerteformulier.

 

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers