Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Opbouwrolluik

Een opbouwrolluik vormt 1 geheel met het raam en wordt zo geïnstalleerd. Dat maakt het dé ideale keuze bij zowel renovatie als een nieuwbouw. Wat is een opbouwrolluik? Wat zijn de voor-en nadelen? Ontdek het hier met info over de prijzen en mogelijke materialen en bediening.

 

 

Opbouw rolluiken Wat is een opbouwrolluik?

Bij een opbouwrolluik (opzet rolluiken) vormen het raam en de rolluikkast 1 geheel doordat het opbouwrolluik bovenop het raamkozijn gemonteerd wordt.

Dat gebeurt naar gewoonte vooraleer de ramen worden geplaatst. Het geheel wordt vervolgens zo op de buitensteen geplaatst.

Door het praktische opbouwsysteem kies je met opbouwrolluiken voor een slimme oplossing, zowel bij een nieuwbouw als bij het renoveren van een woning.

Overweeg je de aankoop van opbouwrolluiken?
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij professionals.

 

 

Waarom kiezen voor opbouwrolluiken?

Benieuwd welke voordelen opbouwrolluiken te bieden hebben in vergelijking met inbouwrolluiken of voorzetrolluiken? Hier vind je een opsomming.

 

1. Voordelen opbouwrolluik

Geschikt voor nieuwbouw & renovatie: Dat komt omdat een opbouwrolluik samen met het raam als 1 geheel geplaatst wordt.

Rolluikkast binnenshuis: De rolluikkast bevindt zich binnenshuis. Geen kast dus die het zicht van de gevel verstoord.

Optimale thermische isolatie: De rolluiken zitten vast op het raam, wat zorgt voor een goede aansluiting. Geen kans dus op tochtgaten en koudebruggen. Een maximale isolatie die je heel wat energieverbruik kan uitsparen.

Akoestische isolatie: Naast een thermische isolatie, biedt een opbouwrolluik ook een uitstekende akoestische isolatie. Opnieuw is dat te danken aan het feit dat raam en rolluik 1 geheel vormen.

Kleine rolluikkast: In vergelijking met inbouwrolluiken bijvoorbeeld, hebben opbouwrolluiken een kleinere oprolling. Dat maakt dat ze een kleinere rolluikkast nodig hebben. Er is dus weinig ruimte- of lichtverlies.

 

2. Nadelen opbouwrolluik

Rolluikkast binnenshuis: We haalden het al aan als voordeel, maar dat de rolluikkast zich bij opbouwrolluiken aan de binnenkant van de woning bevindt, zien sommigen als een minpunt.

Tip: Het is mogelijk om de rolluikkast weg te werken door bijvoorbeeld een uitsnijding boven het raam te voorzien waarin je ze kan verstoppen.

 

 

Opbouwrolluik prijs

Het is moeilijk om de exacte prijs van een opbouwrolluik op voorhand te bepalen. De prijs is namelijk afhankelijk van het gebruikte materiaal van het rolluik, de kleur, dikte van de lamellen, de keuze voor een elektrische of manuele bediening én vanzelfsprekend ook de grootte van het raam.

Voor een opbouwrolluik of opzet rolluiken kan je rekenen op een prijs vanaf € 200.

Hou er rekening mee dat een opbouwrolluik laten plaatsen ook kosten met zich meebrengt. Rolluiken plaatsen is een moeilijke klus die je beter aan een professional overlaat. Op die manier vermijd je kosten en schade als gevolg van doe-het-zelven. Een installateur kost ongeveer € 70 per werkuur, inclusief btw en verplaatsingskosten.

Kies voor kwaliteit en zekerheid en schakel een vakman in voor het plaatsen van jouw opbouwrolluiken.
✓ Vraag hier gratis offertes aan bij professionals.

  opbouwrolluik

 

Mogelijke materialen opbouwrolluik

Opbouwrolluiken of opzet rolluiken zijn beschikbaar in PVC, aluminium en hout. Afhankelijk van je eigen voorkeur en gewenste eigenschappen maak je een keuze.

PVC opbouwrolluiken: Deze zijn goedkoop en duurzaam. Ze zijn ideaal voor kleine rolluiken en kan je krijgen in heel wat RAL-kleuren. Ontdek hier meer over rolluiken in pvc.

Houten opbouwrolluiken: Deze ogen authentiek en warm. Bovendien isoleren ze van nature beter dan rolluiken in andere materialen. Afwerking in verschillende kleuren is mogelijk. In tegenstelling tot PVC opbouwrolluiken betaal je wel een hogere prijs. Ook op vlak van onderhoud vragen ze meer werk.

Aluminium opbouwrolluiken: Hiermee kies je voor lichte, maar sterke rolluiken. Bovendien isoleren ze goed.

 

 

Mogelijke bediening opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken kan je net zoals andere soorten rolluiken op 3 manieren bedienen: manueel, elektrisch of automatisch.

Manuele bediening: Dit is zonder twijfel de eenvoudigste en goedkoopste manier. Je kan later ook steeds kiezen voor een omschakeling en je rolluiken automatiseren.

Automatische bediening: Deze worden aangesloten op een domotica systeem. Daardoor zijn ze te bedienen vanop je smartphone of tablet.

Elektrische bediening: Opbouwrolluiken met elektrische bediening werken via een buismotor waarrond de lamellen gewikkeld worden. Ze werken draadloos via een afstandsbediening of schakelaar.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers