Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Rolluik elektrisch maken

Een handmatig bediend rolluik elektrisch maken verhoogt het comfort in je woning aanzienlijk. Er bestaan verschillende manieren om elektrische rolluiken te bedienen. Hier ontdek je wat deze bedieningsmethodes zijn en hoe je een rolluik elektrisch kan maken.

 

Hoe een rolluik elektrisch maken?

Bij het elektrisch maken van een rolluik wordt de handmatige bediening vervangen door een buismotor. De motor wordt hierbij in de buis geplaatst en wordt vervolgens afgesteld voor een goede werking. Een rolluik elektrisch maken betekent dus dat je de rolluiken niet meer moet bedienen met een draaistang of optrekband. De precieze werkwijze van deze klus hangt uiteraard af van het type rolluik en motor. Prijzen aanvragen voor het elektrisch maken van rolluiken kan op deze pagina.

 

Bediening elektrisch rolluik: 3 opties

Het bedienen van een elektrisch rolluik kan doorgaans op drie manieren gebeuren:

1) Met een schakelaar. Hierbij kan je met een eenvoudige schakelaar de rolluiken openen of sluiten. Het voordeel aan deze bedieningswijze is de redelijk lage prijs. Bovendien is dit een betrouwbare bedieningswijze: je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van batterijen, wat bij een afstandsbediening wel het geval is. Je kan er trouwens voor kiezen om alle rolluiken op één schakelaar aan te sluiten. Zo hoef je niet telkens een hele toer door het huis te lopen om de rolluiken te openen of te sluiten.

 

2) Met een afstandsbediening. Wil je je zetel niet uitkomen om de rolluiken te sluiten, dan kan je kiezen voor een afstandsbediening. De ontvanger zit ingebouwd in de motor van het rolluik. Ook hier kan je alle rolluiken samen bedienen: dan open of sluit je de rolluiken met één druk op de knop van je afstandsbediening. Een handig extraatje is de tweekanaals bediening, waarbij het rolluik info kan terugsturen naar de afstandsbediening, bijvoorbeeld om te melden dat een obstakel is gedetecteerd, waardoor het rolluik de sluitingsopdracht niet heeft kunnen uitvoeren.

 

3) Met domotica. Je kan je rolluiken ook volledig automatiseren. Als je je rolluiken integreert in je domoticasysteem, kan je ze niet alleen bedienen met een afstandsbediening of via het centrale bedieningspaneel van het systeem, maar ook via je smartphone, tablet of laptop. Ook als je niet thuis bent, kan je hierdoor je aanwezigheid simuleren, wat natuurlijk afschrikkend werkt voor potentiële inbrekers. Bij automatische rolluiken kan je ook sensoren laten installeren die er bijvoorbeeld voor zorgen dat de rolluiken sluiten bij te warm weer om de binnentemperatuur aangenaam te houden.

 

rolluik elektrisch maken

 

Rolluik elektrisch maken prijs

Zelf een handbediend rolluik elektrisch maken kan met behulp van speciale pakketten. Deze bevatten dan de motor en montagemateriaal, doorgaans met een handleiding erbij. De prijzen voor deze pakketten beginnen bij ongeveer 75 euro. De prijs hangt onder meer af van het vermogen van de motor.

Je moet natuurlijk over enige technische kennis en handigheid beschikken om een rolluik elektrisch te maken. Je kan ook een beroep doen op een vakman voor deze klus, maar dan zullen de kosten natuurlijk hoger liggen. Ook accessoires zoals obstakeldetectie en warmtesensoren kunnen de prijs doen oplopen.

 

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van de rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers